Avon împotriva violenței în familie

Avon împotriva violenței în familie

DESCOPERĂ CEALALTĂ FAȚĂ A
„CUPLULUI PERFECT”!

SEMNELE „CUPLULUI PERFECT”

CUM RECUNOȘTI O VICTIMĂ A VIOLENȚEI DOMESTICE?
Suntem deseori foarte aproape de cazuri de violență domestică pe care le ignorăm pentru că nu recunoaștem semnele. Recunoaște cealaltă față a „cuplului perfect”.

Semne de izolare

Încearcă să evite întâlnirile cu familia sau cu prietenii? Iese rar în public fără partener? Are acces limitat la bani, mașină sau a fost obligată să facă un credit pe numele ei?

DE CE NU PLEACĂ EA
DE LÂNGĂ EL?

Un lucru e cert. Dacă n-ai fost niciodată în postura de victimă, n-ai cum să înțelegi pe deplin motivele pentru care victimele aleg să nu acționeze. Nu le judeca, ci acționează pentru a le ajuta cu adevărat, oricare ar fi motivele lor.

Dependență financiară

Multe dintre victimele violenței domestice nu au unde și cum să supraviețuiască singure.
Ele speră ca în spatele sfaturilor de genul „nu ești obligată să suporți așa ceva”, cineva să le ofere și o soluție reală: un adăpost până când vor reuși să se întrețină singure.

DAR NU E TREABA MEA. DE CE M-AȘ IMPLICA EU?

Societatea și tradiția ne-au îndemnat de-a lungul timpului să nu ne amestecăm în familia altuia. Indiferent de ce s-ar întâmpla, „rufele se spală în familie”. Doar că, în cazurile de violență domestică, lucrurile pot degenera chiar sub privirile celor care „nu se bagă în familia altuia”.

CUM POT SĂ AJUT?

Există câteva situații în care trebuie să acționezi. Dacă ești martorul unui incident violent sau dacă cineva cunoscut este victima violenței domestice, dacă decide să plece și urmează să-l anunțe pe agresor sau dacă decide să rămână în aceeași locuință cu el. Știi cum poți să îi fii alături?

UNDE POATE PLECA?

Sunt o mulțime de oameni care luptă zi de zi pentru a oferi victimelor șansa de a o lua de la capăt. Îi găsești mai jos pe cei care îți pot fi alături.

Linie telefonică gratuită:
08008 8008
Telefonul de încredere pentru victimele violenței domestice

CE DREPTURI AVEM?

Fie că ești o victimă a violenței domestice, fie că vrei să ajuți pe cineva, trebuie să îți cunoști drepturile și să știi cum te pot ajuta autoritățile. Soluții există, dar e nevoie de oameni ca tine, care să acționeze înainte de a fi prea târziu!

CUM E VIAȚA ÎN ADĂPOST

Nu e ușor să trăiești în urma traumei psihologice pe care ți-o poate provoca violența, de orice fel ar fi ea. Însă, cu ajutorul unor oameni buni care îți pot oferi adăpost, protecție și o vorbă bună, totul devine posibil.

POVEȘTILE ALTOR „CUPLURI PERFECTE”


E ușor să îți spui că violența apare în familiile needucate, cu venituri mici, în care alcoolismul e principala problemă. Realitatea e că abuzul în familie nu ține nici de educație, nici de venituri. Poate că e greu de crezut că cineva din cercul tău de prieteni trece prin așa ceva. Poate că ți-e mai ușor să crezi că DOAR ȚI SE PARE că i-a vorbit urât sau că avea o vânătaie nejustificată. Cert e că toate poveștile de groază încep la fel. „Mi s-a părut, ei doi par ok împreună și, oricum, nu e treaba mea”.

AVON ÎMPOTRIVA VIOLENȚEI DOMESTICE


AVON crede că e de datoria noastră să vorbim la fel de deschis și despre machiaj, și despre răni pe care niciun fard nu le-ar putea acoperi. De aceea, am lansat Campania Respectului, inițiativa AVON de luptă împotriva violenței domestice, prin care 150.000 lei au fost donați până acum pentru proiecte educaționale și campanii de informare.
Poți lupta și tu alături de noi, în mai multe feluri